fredag 16. august 2013

 
 
Feststemning på Sinsen

I dag avsluttet vi byggeskolen på Sinsen, og i minnet har vi fantastiske opplevelser. Asfaltlegging, snekring, vennskap og læring.

Men la oss fortelle om festen. Hmm. Musikk, nydelig grillmat, høytidelig sermoni med overrekking av amfiet til Byrådslederen og Rektor, byggeskolesangen. Det er ikke lett å forklare. La oss heller vise: 


Takk for i år!
 
 

Grillfest!
 
I går ettermiddag fikk vi vist frem hva vi hadde bygget og malt de siste tre dagene til foreldre og besteforeldre. vi fikk også vist frem den flotte gapahuken vi har jobbet så mye med.

Det var strålende fint vær og pølsene og hamburgerene fra  grill-kokkene Gunnar og Jan (som var iført noen flotte NCC-kokkeklær) smakte godt.

Etter grillingen ble det høytidlig overrekking av gapahuken hvor HMS-leder Sander (med grønn hjelm) klippet den røde snoren på gapahuken og overleverte den til Hvalstad barnehage og Hvalstad skole.
 
Vi fikk alle diplomer og bevis for at vi har gått på Barnas Byggeskole, før vi smakte på gode kaker :)
 
Heldigvis klarte alle mammaene og pappaene å få plass til alle byggverkene vi hadde bygget og de står nå trygt hjemme.
 
Her er bildene!


 
 
 
 
 

torsdag 15. august 2013Storfine besøk i dag

I dag har vi vært så heldig å fått besøk av både Ordføreren i Asker og Liv Signe Navarsete på byggeskolen. Sistnevnte var hos barna i Oslo.

For oss i Asker fikk vi se en Ordfører som satt på knærne i finklær og bygget verktøyskrin. Vi måtte hjelpe henne litt da J TV8 var og filmet og det var gøy å bli intervjuet, og vi fikk leke med mikrofonen til kameramannen.

Når det gjelder byggingen har vi malt og finpusset på de fantastiske byggverkene våre, slik at vi kan vise de frem til stolte foreldre, besteforeldre og andre på avslutningsfesten i dag. Der blir det forresten grilling og kakespising!

Og selvfølgelig overrekking av gapahuken til kommunen J  Den har vi stått på med i dag for at den skulle bli ferdig. Mange spikere som skulle inn.

 
Takk for denne gang, nå blir det fest!

Hilsen barna på byggeskolen i Asker 

I Oslo var som sagt Liv Signe Navarsete på besøk. Hun var opptatt av rekruttering til byggebransjen og etter å ha spurt en del av oss kunne hun konkludere med at rundt halvparten skulle bli snekkere og en av oss skulle bli ingeniør.

Amfiet som vi bygger til skolen begynner å bli ordentlig ferdig nå. Det må jo bli helt ferdig til i morgen da vi skal gi det til skolen på avslutningsfesten. Den gleder vi oss forresten til, for vi har hørt rykter om at det blir god grillmat og en ekkkkkkstra goooood dessert!

Vi sees der klokken 1330!
 
 

onsdag 14. august 2013

 
 

Olabiler, kjøttboller og jakt i Asker!


I dag har dagen inneholdt mye. Vi har laget nye byggesett som vi kan bygge i morgen, så har vi malt byggesettene vi laget i går, malt på t-skjorter og til lunsj var det kjøttboller og potetmos. Noe som ble skikkelig populært i dag var å bygge biler med hjul som går rundt og båter. Avisen Asker og Bærum Budstikke var også innom og vi fikk vist oss frem fra vår beste side med store glis og gode fortellinger. Noen av guttene dro også på jakt i skogen, med mye løping. Andre gikk på stylter som ble snekret rett før. Alle har også fått deltatt på gapahuken og vi er supergodt i gang! En vellykket dag i dag! I morgen kommer Ordføreren i Asker og på ettermiddagen er det avslutningsfest. Vi gleder oss!