onsdag 8. august 2012

Avslutning og friidrett




I Trondheim har det i dag vært overrekkelse av gapahuk til Berg Skole. Tilstede under overrekkelsen var NCC sjef Tom Utvik, rektor ved Berg Skole Lars Petter Eggesbø og leder for oppvekstforetaket i Trondheim Kommune Marte Løvik. Et av dagens høydepunkt har vært asfaltlegging der barna fikk prøve seg på de ulike maskinene. Å sitte inne i en av valsemaskinene og ha musikk på ørene i tillegg - det var artig det! Til tross for tre dager med snekring så var det full aktivitet på stasjonen med fribygging. Det ble servert pølser med brød til lunsj og kaffe og kaker ved avslutningen. Vel blåst byggeskole i Trondheim. Vellykket arrangement uten store uhell. Kun noen få ”ørsmå” plasterbiter…!

I Hamar har gapahuken og grillplassen blitt ferdig og det har vært grillfest med 80 inviterte gjester og høytidelig overlevering til Simenstua barnehage i Ringsaker kommune. Men fribygginga pågikk inn i det siste, og det er utrolig hva små snekkere med god fantasi får til å bygge av stumpene som er igjen av materialhaugen! Dagene på Hamar og i Trondheim kan oppsummeres med god innsatsvilje, godt humøret og mange fine byggverk!

I Oslo har barna i dag hatt besøk av Norges Friidrettsforbund. Det ble tid til spydkasting, kulestøt, hekk, lengde og løp. Barna var superivrige. I tilegg ble det fortalt om hva friidrett er, av de tre unge representantene fra Friidrettsforbundet. Nå vet for eksempel alle at ridning ikke er friidrett.
Ellers har fribyggingen og malingen stått i fokus, og gapahukprosjektet begynner virkelig å ta form!